Läsvärda
Home / Pressmeddelande!

Pressmeddelande!

Mot legaliseringen av pedofili i Iran!

Den 23 september, dagen före skolstarten i Iran, beslutade det islamiska parlamentet att enligt Sharialagarna legalisera giftermål mellan styvfar och styvdotter. ”Varje barn som tas emot som styvbarn anses inte vara ens riktiga barn. Styvbarn är inte detsamma som ens barn. Sharia tillåter styvfadern att ha sexuellt umgänge med styvbarnet i form av äktenskap” sade en ledamot till medier. Lagen ... Read More »

Internationella Barndagen!

Stå upp mot barnfattigdom och ta ställningmot religionens intrång i barnens liv! Föreningen BARNEN FÖRST  vill uttala sin tacksamhet mot alla som försvarar barnens rättigheter i världen. Många miljoner barn i världen är idag rättslösa. De är offer för en hänsynslös marknad. Religionens intrång i många barns liv orsakar dem stor skada. Den gör deras liv oerhört svårt och komplicerat ... Read More »

Öppet brev till Sudans ambassad i Sverige Steningsdomen mot Layla Ibrahim Issa i Sudan måste stoppas!

Herr ambassadör, Vi är djupt oroade över den andra avgivna steningsdomen mot en 23-årig kvinna, Layla Ibrahim Issa. Hon har en sex-månaders baby och har rapporterats vara inspärrad i Omdurman. Layla Ibrahim Issa dömdes till döden genom stening för ”äktenskapsbrott” den 10 juli 2012 i Khartoum. Domstolen leds av domaren Imad Shamoun och Layla Ibrahim Issa hade inte tillgång till ... Read More »

Stoppa steningsdomen mot Layla Ibrahim Issa i Sudan!

Layla Ibrahim Issa, en 23-årig kvinna, har blivit dömd till döden genom stening i Khartoum, Sudans huvudstad. Hon har en sex-månaders baby och har rapporterats inspärrad i Omdurman Women´s Prison tillsammans med sitt barn. Det här är det andra fallet på kort tid som en dom om stening har fallit i Sudan. Den här senaste rapporten kommer efter nyheten om ... Read More »

Intisar Sharif Abdallah måste räddas från stening!

Intisar är en minderårig flicka som sitter i Ombada-fängelset i närheten av Khartoum, Sudans huvudstad. Den islamiska domstolen i Khartoum har enligt 146 § Sharialagen beslutat att hon ska stenas till döds för äktenskapsbrott. Enligt Human Rights Watch är hon under 18 år och har 3 barn, det minsta 4 månader gammalt. Tillsammans med bebisen har hon tillbringat dagar av rädsla ... Read More »

Agera mot exploateringen av barn!

1a maj är en symbol för solidaritet, frihet och jämlikhetssträvan. Arbetarna går ut på gatorna över hela världen för att protestera mot förtryck, fattigdom, hemlöshet och arbetslöshet. De protesterar mot det ojämlika samhället som skapar all orättvisor och eländen. Arbetarnas krav på denna dag är bl.a. att barnarbetet förbjuds överallt och att de omänskliga förhållandena som barn utsätts för upphör. ... Read More »