Läsvärda
Home / Barn och tvångsäktenskap- کودکان و ازدواج اجباری

Barn och tvångsäktenskap- کودکان و ازدواج اجباری

Talibanerna åter i makten!

Idag 15 augusti 2021 är skammens dag för makthavare världen över som ser den ofatbarara teragedin i Afghanestan och är tysta för återvändning av islamsternas skräckvälde. Read More »

Barn och Hedersvåld

Barn och Hedersvåld   Read More »

Arrangemang i samarbete med ABF

Read More »

Var fanns den vuxna som värnade om Yara?

Det är som ett vrål som stiger ur tusentals strupar på samma gång.Vi är många som vill skrika: Nej!Men jag tror att vi den närmaste tiden kommer att få lära oss mer än vi kunnat drömma om när det gäller barns utsatthet. Read More »

Mot legaliseringen av pedofili i Iran!

Den 23 september, dagen före skolstarten i Iran, beslutade det islamiska parlamentet att enligt Sharialagarna legalisera giftermål mellan styvfar och styvdotter. ”Varje barn som tas emot som styvbarn anses inte vara ens riktiga barn. Styvbarn är inte detsamma som ens barn. Sharia tillåter styvfadern att ha sexuellt umgänge med styvbarnet i form av äktenskap” sade en ledamot till medier. Lagen ... Read More »

Till Minne av Fadime Shahindal!

21 januari 2002 Fadime Sahindal mördades av sin pappa. Motivet till mordet ” Familjens heder” När det tragiska hände då hade alla någonting att säga. De bortglömda kom fram. Alla synades. Många skämdes. Alla ville höras och alla ville lyssna. Olika myndigheter byggdes. Alla förstod att någonting bör göras. Hon var stor och hennes storhet var hennes öppenhet. Att våga ... Read More »

Seminarier och aktiviteter i samarbete med ABF Göteborg

      Read More »

Inför en åldersgräns för slöja på barn

Det borde vara en förutsättning i en demokrati att när man blivit äldre, själv få bestämma om man vill bära slöja eller inte. Det är därför dags att införa en åldersgräns även för slöjan, skriver samhällsdebattör Hanna Gadban. Read More »

Gud har intet i skolan att göra.

Jag försöker ge ett inblick i en av  de områden i samhället som försvårar jämställdhet arbete i dagens Sverige, nämligen religiösa skolor. Jag tycker att de värderingar och åsikter som styr handlingar verkar som en identitets bildande faktor hos människor. Kunskap om demokratiska grundläggande rättsnormer som mänskliga- och barnens rättigheter är en förutsättning för att föverkliga jämstäldhet. Ett samhälle som ... Read More »

Livskvalitet innanför skolans väggar!

Ett systematiskt blundande för ungdomars villkor från ledande makthavare har sänkt livskvaliteten för Sveriges ungdomar i sank. Trots att tiotusentals unga människor nu bänkar sig för ytterliggare en skoltermin så diskuteras ungdomars livskvalitet inte. Det debatteras inte och ledande politiska företrädare verkar helt enkelt inte bryr sig. Ungdomar är idag ingen röststark grupp och i takt med att befolkningen blir ... Read More »