Intisar Sharif Abdallah måste räddas från stening!

Intisar är en minderårig flicka som sitter i Ombada-fängelset i närheten av Khartoum, Sudans huvudstad. Den islamiska domstolen i Khartoum har enligt 146 § Sharialagen beslutat att hon ska stenas till döds för äktenskapsbrott.

Enligt Human Rights Watch är hon under 18 år och har 3 barn, det minsta 4 månader gammalt. Tillsammans med bebisen har hon tillbringat dagar av rädsla och skräck i häktet för att domen ska verkställas. Intisar nekade först till anklagelserna, men vid ett senare förhör efter att ha blivit torterad och misshandlad av fängelsevakter och även pressad av sin familj, erkände hon sig ”skyldig”, enligt Intisar själv.

Den 22 april i år dömde domstolen i Ombada henne för äktenskapsbrott till stening, utan att hon fått tillgång till någon advokat. Ingen tolk närvarade trots att hon inte kan arabiska.

Amnesty international och Human Rigthas Watch har fördömt steningsdomen. Nu är det våra internationella samveten som ska verka för att rädda henne.

Protester ger resultat och de ska organiseras överallt. Sudans regering måste stoppa domen omedelbart och frige Intisar med sin lilla bebis. Vi ska protestera enhetligt och gemensamt mot denna barbariska dom. Vi uppmanar alla enskilda och organisationer samt Sveriges regering att protestera mot den avskyvärda domen.

 

Överallt, var du än bor; ta kontakt med de internationella rättsorganisationerna och be dem reagera!  Besök och skicka delegationer till Sudans ambassad, lämna protestbrev. Demonstrera och pressa dem att upphäva domen! Vi får inte låta dem stena henne!

Bäst före datumet för sådana barbariska och brutala handlingar har gått ut för hundratals år sedan.

 

 Barnen Först!

120603